ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή του Perrotis College στη Βραδιά Ερευνητή 2023
25. 10. 2023

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και φέτος η προσέλευση του κόσμου στη Βραδιά του Ερευνητή στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας προσήλθαν στην εκδήλωση, συνομίλησαν με τους ερευνητές, περιηγήθηκαν στα τεχνολογικά εκθέματα και ενημερώθηκαν για τα οφέλη της έρευνας, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε επιστημονικές επιδείξεις αλληλεπίδρασης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε με σταντ και δράση και το Perrotis College. Συνολικά περισσότερα από 250 χεράκια έψαξαν και ξέθαψαν γαιοσκώληκες κομποστοποίησης από τους ειδικά διαμορφωμένους δίσκους του Perrotis College και τους κοίταξαν στο στερεοσκόπιο. Εκτιμάται ότι περισσότερα από 400 άτομα όλων των ηλικιών επισκέφτηκαν το stand, κοίταξαν στο στερεοσκόπιο τους γαιωσκώληκες και τα αυγά τους και ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές της κομποστοποίησης.

Σε μία διοργάνωση γεμάτη έρευνα και τεχνολογικά επιτεύγματα, εκπληρώθηκε και φέτος ο πιο σημαντικός  στόχος της εκδήλωσης: η γνωριμία των πολιτών με το πλούσιο επιστημονικό έργο των ερευνητών και τη σπουδαία προσφορά τους στη βελτίωση της  καθημερινότητας αλλά και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Χιλιάδες νέοι έλαβαν ερεθίσματα, τα οποία είχαν ως στόχο να αυξήσουν το ενδιαφέρον τους για την επιλογή μιας ερευνητικής καριέρας στο μέλλον.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X