ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ενημέρωση για τον COVID-19
10. 04. 2020
Η αναστολή λειτουργίας παρατείνεται έως και τις 24 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
 
Θα σας κρατάμε ενήμερους για εξελίξεις σχετικά με το θέμα.
 
-------------------------------------------------------
20.03.2020
To Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων αποφάσισε την παράταση της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών έως και τις 10 Απριλίου 2020 για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας. 
 
Θα σας κρατάμε ενήμερους για εξελίξεις σχετικά με το θέμα.
 
------------------------------------------------
 
10.03.2020
Μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους και προφύλαξη από την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού (covid-19).
 
Κατά συνέπεια, κλειστό θα παραμείνει από τις 11 Μαρτίου 2020 το Perrotis College (προπτυχιακό & μεταπτυχιακό πρόγραμμα).
 
Άμεση θα είναι και η εκκένωση του οικοτροφείου.
 
------------------------------------------
 
Παλαιότερη ανάρτηση
 
Μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, το Perrotis College παρακολουθεί τις εξελίξεις και διαβεβαιώνει γονείς και μαθητές ότι εφαρμόζει όλες τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σχετικά με την πρόληψη και προφύλαξη από τον ιό.
 
Συγκεκριμένα, σε όλους τους χώρους τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες υγιεινής:
  • Τα θρανία, οι καρέκλες και τα χερούλια στις πόρτες απολυμαίνονται συχνά. Το ίδιο συμβαίνει και στις τουαλέτες.
  • Οι αίθουσες αερίζονται σε κάθε διάλειμμα.
  • Οι εκπαιδευτικοί υπενθυμίζουν, συνεχώς, στους σπουδαστές τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής:
    - Συχνό πλύσιμο των χεριών, ιδιαίτερα μετά τη χρήση της τουαλέτας και πριν από την κατανάλωση φαγητού με υγρό σαπούνι και νερό και επικουρικά με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
    - Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.
    - Αποφυγή κοινής χρήσης προσωπικών αντικειμένων (μπουκάλια νερού,ποτήρια, πιρούνια ή κουτάλια, τηλέφωνα, κλπ).
    - Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με μαντήλι ή χαρτομάντιλο ή με την εσωτερική πλευρά του αγκώνα.
Σας καλούμε να διατηρείτε αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό. Υπενθυμίζουμε ότι εστίες διασποράς ιώσεων είναι και άλλοι χώροι όπου συγκεντρώνονται πολλά παιδιά και ενήλικες. Οι σπουδαστές που ασθενούν (κυρίως με συμπτώματα όπως πυρετός άνω των 37,5) καλούνται να μείνουν σπίτι και να αναρρώσουν.
 
Η χρήση ιατρικής μάσκας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης ορισμένων αναπνευστικών νοσημάτων. Ωστόσο, η χρήση μάσκας από μόνη της δεν διασφαλίζει πλήρη προστασία και θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη και άλλων προστατευτικών μέτρων όπως είναι η σωστή υγιεινή των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών.
 
Σε περίπτωση που ταξιδέψατε σε περιοχές διασποράς του ιού ή είχατε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης, να παρακολουθείτε την ατομική σας υγεία καθώς και των παιδιών σας και να περιορίσετε τις επαφές (οι σπουδαστές να απέχουν από τα μαθήματά τους μέχρις ότου παρέλθουν 14 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής ή την ημερομηνία στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης).
 
Για επικαιροποιημένο ενημερωτικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/
Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X