ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς
28. 05. 2021

Όλα είναι έτοιμα για το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς που διοργανώνει το Κέντρο Ελιάς «Krinos» του Perrotis College. Ο τίτλος του είναι: «Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – Ανακαλύπτοντας νέες τάσεις» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

Η παρακολούθηση των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου είναι δωρεάν και απαιτείται εγγραφή.

Φιλοδοξία της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής είναι το Διεθνές Συνέδριο να αποτελέσει βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων κι επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά. Να σημειωθεί ότι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και Ομάδες Παραγωγών από: Κρήτη, Λακωνία, Μεσσηνία, Χαλκιδική, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία, Καβάλα, Θάσο, Ροδόπη, Μαγνησία και Λέσβο, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους για την πρώτη μέρα του συνεδρίου και θα συμμετέχουν στον διάλογο.

Στις εργασίες θα συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από όλο τον κόσμο και ειδικοί στον κλάδο της ελιάς τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο κι από τον επιχειρηματικό τομέα. Θα προχωρήσουν σε σημαντικές ανακοινώσεις σε ότι αφορά τις πρόσφατες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις για τον ελαιοκομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αγρότες, επιστήμονες και επιχειρηματίες, που αντιπροσωπεύουν κάθε στάδιο του τομέα, θα έχουν την  ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να μάθουν από τους ειδικούς.

Τους νέους μηχανισμούς μέσω των οποίων το ελαιόλαδο προάγει την υγεία, θα προσδιορίσει ο καθηγητής του τμήματος Φαρμακευτικής και Βιοχημείας του πανεπιστημίου Μινεσότα των ΗΠΑ, Dr. Doug Mashek, ο οποίος είναι ο κεντρικός ομιλητής της δεύτερης μέρας των εργασιών. Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Ελιάς “Krinos” και επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση, Perrotis College, Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με τίτλο: «Λίπανση, φυτοπροστασία, παραγωγικά συστήματα». Η προϊσταμένη του τμήματος Χημικών Αναλύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χημικός, Δρ. Αλίκη Γαλή θα παρουσιάσει τον Κανονισμό 2568/91, ο οποίος αναφέρεται στην οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιολάδου. Η ελαιογαστρονομία και ο ελαιοτουρισμός, είναι το αντικείμενο της εισήγησης του αν.καθηγητή, τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου, αντιπροέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας και στέλεχος του Perrotis College, Δρ. Γιώργου Μπόσκου, ενώ ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, θα παρουσιάσει ένα νέο σύστημα AFQ πιστοποίησης στα γεωργικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων και της ελιάς. Στις αλήθειες και τις προκλήσεις τις διατροφικές αξίας της επιτραπέζιας ελιάς θα αναφερθεί η καθηγήτρια του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού πανεπιστήμιου Αθηνών, Μαρία Καψοκεφάλου.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Επιδημιολογίας (έδρα Susan Dwight Bliss) και διευθυντής του τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας του πανεπιστημίου YALE, Βασίλης Βασιλείου θα αναφερθεί στις ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες στον κλάδο της ελιάς, ενώ ο διευθυντής Βιοφυτοφαρμάκων του τμήματος Βιολογίας Φυτών του πανεπιστήμιου Rutgers, Dr. Michael Braverman, θα αναπτύξει τα δεδομένα υπολειματικότητας φυτοφαρμάκων σε ότι αφορά τις εξαγωγές.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X