ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρεμιέρα στο Perrotis College για τα meetups του Trophy Challenge 2022
12. 05. 2022

Το πρώτο Trophy Meetup που συνδιοργανώθηκε από τη «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», το Perrotis College και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Perrotis College.

Η πρωτοβουλία διεξήχθη στο πλαίσιο του πρωτοποριακού εγχειρήματος Trophy που υποστηρίζει το ελληνικό αγροδιατροφικό οικοσύστημα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Τα Trophy Meetups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στη χώρα και φιλοξενεί καταξιωμένα στελέχη, ακαδημαϊκούς και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος του πρώτου Trophy Meetup ήταν να παρουσιάσει τις ευκαιρίες, τις τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές του αγροδιατροφικού τομέα που συνδυάζονται με τη γνώση και την εξειδίκευση πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και δομών. Συγκεκριμένα, η εκδήλωση ανέδειξε τις προκλήσεις και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής εστιάζοντας σε δυο θεματικούς πυλώνες: τις συνθετικές και εναλλακτικές πρωτεϊνούχες τροφές και τον ρόλο της τεχνολογίας στη γεωργία, τους οποίους παρουσίασαν ομιλητές από το Ιδιωτικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Τροφίμων - NIZO και από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Οι συμμετέχοντες φοιτητές, ερευνητές και startups είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα project τους και να συμμετέχουν σε σύντομα εργαστήρια παραγωγής ιδεών και καινοτομίας με βάση τις θεματικές του πρώτου Trophy Meetup. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της πρωτοβουλίας δόθηκαν ευκαιρίες δικτύωσης και πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο ειδικών και μεντόρων.

Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει μια σειρά από Trophy Meetups, τα οποία θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στον κλάδο της αγροδιατροφής, δημιουργώντας συγχρόνως ένα ενεργό τοπικό και εθνικό οικοσύστημα. Επιπλέον, τα Trophy Meetups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση τάσεων και εξελίξεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X