ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρωτιά σε διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για το Perrotis College
08. 03. 2022

Με επικεφαλής τον επ.καθηγητή του προπτυχιακού προγράμματος «Περιβαλλοντική Επιστήμη» του Perrotis College, Δρα Γιώργο Φυτιάνο, διεπιστημονική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Καινοτομίας της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και το MIT Enterprise Forum  Greece, προκήρυξε διαγωνισμό για την παροχή κινήτρων σε νεοφυείς –κυρίως – επιχειρήσεις ή επιστημονικές ομάδες, με χρηματικό έπαθλο, προκειμένου να δώσουν καινοτόμες λύσεις στην πρόκληση: «Πώς μπορούμε να απομακρύνουμε φορτίο οργανικού άνθρακα από τα ανεπεξέργαστα λύματα που εισέρχονται στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης  (ΕΕΛΘ) και, κατά δεύτερον, πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε ενεργειακά εντός της εγκατάστασης;».

Η πρόταση της ομάδος του Δρα Φυτιάνου οδηγεί σε αύξηση της ενεργειακής αυτονομίας στην ΕΕΛΘ με αξιοποίηση των προϊόντων από την προεπεξεργασία. Προτάθηκε μία ολοκληρωμένη λύση με ειδικά μηχανήματα και ισοζύγια μάζας-ενέργειας, τα οποία θα εξοικονομήσουν στην ΕΥΑΘ χρήματα και ενέργεια και θα μειώσουν αρκετά το αποτύπωμα του άνθρακα. Η πρόταση αποτελεί απόδειξη ότι το Perrotis College πρωταγωνιστεί στην έρευνα και την καινοτομία και αποτελεί πόλο έλξης για σπουδαστές και για επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι η ερευνητική ομάδα EnviFyti στελεχώθηκε από τους: Δρα Πέτρο Σαμαρά (καθηγητής Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΔΙ.ΠΑ.Ε.), Δρα Εμμανουήλ Τζιώλα, (Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και κ. Ιωάννη Λεμονίδη (M.Sc., Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογία Τροφίμων, ΔΙ.ΠΑ.Ε).

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X