ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Το όνομα George and Charlotte Draper δόθηκε στη βιβλιοθήκη του APEC
19. 06. 2019

Το όνομα “George and Charlotte Draper Information and Media Hub” φέρει από τις 19 Ιουνίου, ο χώρος μάθησης, έμπνευσης, συναντήσεων και έρευνας για τους σπουδαστές και τους καθηγητές του Perrotis College, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2018 στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ‘Αλίκη Περρωτή’. Ονομάστηκε προς τιμή του τέταρτου προέδρου της Αμερικανικής Γεωργική Σχολής, George Draper και της συζύγου του Charlotte, καθώς στη διάρκεια της θητείας του ιδρύθηκε το Perrotis College το 1996.

Ο χώρος βρίσκεται δίπλα από τα γραφεία Διοίκησης και αποτελεί παράρτημα της κεντρικής βιβλιοθήκης ‘Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή’. Διαθέτει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε μέσω Wi-Fi, είτε μέσω πέντε σταθερών ή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η δυνατότητα προβολής μέσω προτζέκτορα βοηθά στη διεξαγωγή μαθημάτων ή διαλέξεων που σε συνδυασμό με την επιλεγμένη έντυπη συλλογή μαθημάτων τόσο του Προπτυχιακού όσο και του Μεταπτυχιακού προγράμματος ενισχύουν την μαθησιακή εμπειρία των σπουδαστών. Μέρος των έντυπων συλλογών, υπηρεσιών και προγραμμάτων μαθημάτων της βιβλιοθήκης πραγματοποιούνται στους συγκεκριμένους χώρους παρέχοντας προσωποποιημένες υπηρεσίες στους σπουδαστές.

Τον λόγο πήραν ο πρόεδρος της Σχολής και του Perrotis College, Δρ. Πάνος Κανέλλης ο οποίος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του George και της Charlotte Draper όπως: τη διεύρυνση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη δημιουργία του Perrotis College, χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκή Ένωση, τα αυγά ωμέγα 3 (1997), τη δημιουργία του τμήματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων καθώς και την οργάνωση και αξιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που οδήγησε στην έκδοση του λευκώματος «Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης: μια ιστορία με φωτογραφίες».

Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος των Εφόρων, David Acker, ο οποίος αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες στο όραμα και την πραγματοποίηση του Perrotis College. Την εκδήλωση έκλεισε ο George Draper εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και χαρά για την εξέλιξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, εξαίροντας το έργο όλων όσων συνεχίζουν άοκνα το όραμα του ιδρυτή της Dr. John Henry House.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X