ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Γραφείο Σταδιοδρομίας
28. 04. 2020
Από το 1996, το Perrotis College προετοιμάζει τους σπουδαστές του για επαγγελματική σταδιοδρομία στον αγροδιατροφικό τομέα. Το Κολλέγιο διατηρεί σχέσεις συνεργασίας με πολλά πανεπιστήμια και επιχειρήσεις παγκοσμίως και έχει αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο επαγγελματικών επαφών, παρέχοντας έτσι στους σπουδαστές τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τους στόχων.
 
Παρά το γεγονός ότι το Perrotis College προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής σε σπουδαστές ατύπως εδώ και πολλά χρόνια, το Γραφείο Σταδιοδρομίας δημιουργήθηκε επισήμως το φθινόπωρο του 2018 με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των σπουδαστών και των αποφοίτων που χρειάζονται υποστήριξη με συμβουλευτική σταδιοδρομίας, δημιουργία βιογραφικού σημειώματος και άλλου είδους προετοιμασία για την μελλοντική ακαδημαϊκή ή επαγγελματική τους δραστηριότητα. Καθ 'όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, διοργανώνονται διάφορες παρουσιάσεις και ομιλίες, καθώς και Ημέρες Καριέρας ώστε σπουδαστές και απόφοιτοι να έρθουν σε επαφή με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.
 
Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, το Γραφείο Σταδιοδρομίας δημιούργησε αρχεία περίπου 50 βιογραφικών σημειωμάτων σπουδαστών και αποφοίτων από όλα τα ακαδημαϊκά τμήματα του Κολλεγίου και βοήθησε αρκετούς πτυχιούχους στην εύρεση εργασίας. Το καλοκαίρι 2019, το Γραφείο βοήθησε να τοποθετηθούν σπουδαστές σε θέσεις πρακτικής άσκησης σε ελληνικές επιχειρήσεις. Ένας αριστούχος σπουδαστής του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία για τρίμηνη ερευνητική πρακτική στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα. Επίσης, το Γραφείο εξασφάλισε μια θέση εξάμηνης πρακτικής άσκησης για σπουδαστή τρίτου έτους του τμήματος Διαχείρισης Αγρο-Περιβαλλοντικών Συστημάτων, ο οποίος εργάστηκε σε ένα κοινό ερευνητικό έργο του Perrotis College με τον ερευνητικό οργανισμό ΑΙΙ του GROUPE ROULLIER. Τέλος, το Γραφείο Σταδιοδρομίας βοήθησε σπουδαστές να προετοιμάσουν τις αιτήσεις τους για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια  της Ευρώπης (π.χ., Wageningen UR, Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, Ινστιτούτο Εκπαίδευσης – Hospitality Management - του GLION στην Ελβετία).
 
Τον Απρίλιο του 2019 διοργανώθηκε η πρώτη Ημέρα Καριέρας του Perrotis College, όπου συμμετείχαν τέσσερις κορυφαίες εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα, παρουσιάζοντας τα εταιρικά τους προφίλ και κάνοντας συνεντεύξεις με μια επιλεγμένη ομάδα περίπου 70 σπουδαστών και αποφοίτων.
 
Το φθινόπωρο του 2019, το Γραφείο Σταδιοδρομίας επεκτάθηκε περαιτέρω προκειμένου να ενισχυθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες. Έτσι, σήμερα λειτουργεί υπό την κοινή συνεργασία των Διοικητικών Υπηρεσιών και του Κέντρου Υποστήριξης Σπουδαστών.

Υπηρεσίες Γραφείου Διασύνδεσης

Κατερίνα Πιτσέλη                             Θεοδόσης Τάσιος
Θέματα απασχόλησης                      Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας 
και μαθητείας
Τηλ.: 2310  492 702                         Τηλ.: 2310  492 812
E-mailapitsel@afs.edu.gr              E-mailttasio@afs.edu.gr
ή coperrotis@afs.edu.gr

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X