ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δέκα Αμερικανοί φοιτητές στο Perrotis College μέσω του προγράμματος Study Abroad και αυτό το εξάμηνο
10. 10. 2019

Στο πλαίσιο της διαπανεπιστημιακής συνεργασίας, το Γραφείο Study Abroad του Perrotis College υποδέχθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου οκτώ φοιτητές πανεπιστήμιων των Η.Π.Α. καθώς και δύο απόφοιτους του αμερικανικού προγράμματος 4-H, ενώ αναμένεται να υποδεχθεί και άλλους κατά το εαρινό εξάμηνο. Όλοι τους δηλώνουν δικαιωμένοι από την επιλογή τους και εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις του campus.

Οι φοιτητές προέρχονται από το Iowa State University, University of Illinois-Urbana Champaign, Cornell University και Berea College, ενώ οι δύο του προγράμματος 4-H έλκουν την καταγωγή τους από την Μοντάνα και το Κολοράντο. Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα ζήσουν και θα μελετήσουν με τους σπουδαστές του Perrotis College και θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που αφορούν την ελληνική ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλώσσα. Επέλεξαν το Perrotis College για τα μαθήματα του χειμερινού τους εξαμήνου, προκειμένου να διευρύνουν το πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, να έρθουν σε άμεση επαφή με τον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και να συνδυάσουν τη θεωρία με την πράξη εκτός των Η.Π.Α., σε διεθνές περιβάλλον.

Ενθουσιασμένος από τις εγκαταστάσεις του Perrotis College και την επιστημονική δουλειά που κάνει, δήλωσε ο Κώστας Χατζηπαυλίδης, ο οποίος σπουδάζει Agronomy στο Iowa State University. Ο ομογενής στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της επιστημονικής επάρκειας του εκπαιδευτικού προσωπικού του Perrotis College. «Ήθελα να νιώσω μία διαφορετική κουλτούρα και η επιλογή της Ελλάδας με δικαίωσε», είπε η Erika Johnson η οποία σπουδάζει Animal Sciences στο Iowa State University. «Μου αρέσει πολύ το μάθημα στο Perrotis College. Η παράδοση γίνεται με εξαιρετικό τρόπο», πρόσθεσε η Desiree Wright, η οποία σπουδάζει Agricultural Sciences στο Cornell University. «Μου αρέσει η Ελλάδα, γι’ αυτό και επέλεξα να έρθω. Όμως, το Perrotis College αποπνέει έναν μοναδικό –σχεδόν οικογενειακό - ‘αέρα’», εκτίμησε ο Cameron McCoy, ο οποίος σπουδάζει Crop Science στο Univerisityof Illinois. «Είναι η πιο… προσωπική εκπαίδευση που έχω λάβει… Περπατάς στο campus και συναντάς καθηγητές. Είναι μοναδικό», πρόσθεσε η Mallory Tenge η οποία σπουδάζει Agriculture and Natural Resources στο Berea College. «Έχω ήδη συστήσει το Perrotis College σε αμερικανούς συμφοιτητές μου», δήλωσε η Andrea Schliechau, η οποία σπουδάζει Agricultural Business and International Agriculture στο Iowa State University. «Είναι τόσο οικείο το περιβάλλον. Όλα είναι υπέροχα. Μικρές τάξεις και σωστά καταρτισμένοι καθηγητές», πρόσθεσε η Amanda Gorzney, η οποία σπουδάζει Global Resource Systems στο Iowa State University, ενώ η Amanda Horne η οποία σπουδάζει Animal Science στο Northwest Missouri State University τόνισε: «Θα επιστρέψω οπωσδήποτε. Είμαι τόσο ικανοποιημένη από την επιλογή μου να έρθω στο Perrotis College».

Ενθουσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις και την υψηλού επιπέδου παροχή γνώσης στο Perrotis College δηλώνουν η Myla Cundall από την Μοντάνα και ο Garrett Brown από το Κολοράντο. Βρίσκονται στο Perrotis College μέσω του προγράμματος 4-Η, το οποίο είναι δίκτυο οργανώσεων νεολαίας με έδρα τις Η.Π.Α.. Αποστολή του είναι "να ενθαρρύνει τη νεολαία να επιτύχει το μέγιστο δυνατό δυναμικό προωθώντας παράλληλα τον τομέα της ανάπτυξης". Το όνομά του αναφέρεται στην εμφάνιση του αρχικού γράμματος ‘H’ τέσσερις φορές στο αρχικό σύνθημα του οργανισμού ‘head, heart, hands, and health’ και διοικείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Τροφίμων και Γεωργίας του υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α. (USDA). Από το 2016, ο οργανισμός είχε περίπου έξι εκατομμύρια ενεργούς συμμετέχοντες και περισσότερους από 25 εκατομμύρια αποφοίτους.

ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ FELLOWS

Στο μεταξύ, έχουν ήδη ξεκινήσει την πρακτική άσκησή τους στο campus οι τρεις φετινοί fellows. Πρόκειται για τις Li’Yonna McCallum, Margaret McGuirk και Kate Dietrich-Manion. Η Li’Yonna McCallum κάνει πρακτική στο Perrotis College Student Life και το πρόγραμμα Arcadia. Κατάγεται από την Ιντιάνα και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία. Η Margaret McGuirk κάνει πρακτική ως writing fellow. Κατάγεται από το Μέριλαντ και έχει σπουδάσει αγγλική φιλολογία και τέχνες. Η Kate Dietrich-Manion είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά fellow στο Perrotis College και κάνει την πρακτική της στο Student Life και College Counseling. Είναι απόφοιτη του Trinity College με ειδικότητα στις διεθνείς σπουδές και την ισπανική γλώσσα. Και οι τρεις δηλώνουν ενθουσιασμένες από το Perrotis College και την ΑΓΣ και δεσμεύονται να κάνουν την πρακτική τους με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό στους τομείς που έχουν τοποθετηθεί.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X