ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρεμιέρα της συνεργασίας ΑΓΣ – ΕΑΠ
01. 06. 2022

Καινοτόμα προγράμματα επιμόρφωσης στους τομείς της βιολογικής γεωργίας, της τεχνολογίας τροφίμων, της Μεσογειακής διατροφής και των υδροπονικών καλλιεργειών, θα υλοποιήσουν το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η συνεργασία αποτελεί απόρροια του συμφώνου που υπέγραψαν η ΑΓΣ με το ΕΑΠ.

Η παρουσίαση των προγραμμάτων κατάρτισης έγινε το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαΐου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού. Ο κ. Αγοραστός, τόνισε την ανάγκη να ανοίξουν νέοι δρόμοι στην αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη.

Ο Αντιπρόεδρος έρευνας και ΔΒΜ του ΕΑΠ καθηγητής κος Κωσταντίνος Καραμάνης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ κος Ιωάννης Καλαβρουζιώτης,, ανέλυσαν τους λόγους που η εκπαίδευση των αγροτών πάνω σε σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους καθίσταται επιτακτική.

Επίσης, παρουσίασαν τους τρόπους υλοποίησης των προγραμμάτων με την πιστοποιημένη μεθοδολογία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΕΑΠ, ενώ ως προς το εργαστηριακό και πρακτικό τους μέρος θα αξιοποιούνται οι εγκαταστάσεις του ΕΑΠ στην Πάτρα και της ΑΓΣ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Dean του Perrotis College Κωνσταντίνος Pότσιος ανέπτυξε το θέμα «Η σύγχρονη προσέγγιση στην εκπαίδευση για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα». Ο Δρ. Αθανάσιος  Γκέρτσης αναφέρθηκε στα καινοτόμα συστήματα υδροπονικών καλλιεργειών λαχανικών για ερασιτέχνες και αστούς, ενώ η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου παρουσίασε τις νέες τάσεις  στον κλάδο των τροφίμων.

Όλοι ανεξαιρέτως οι προαναφερθέντες τόνισαν τη σημασία και την σημειολογική αξία της επιλογής της πόλης της Λάρισας για την παρουσίαση της έναρξης των καινοτόμων προγραμμάτων  στον τομέα επιμόρφωσης γεωτεχνικών και αγροτών, μια και εκεί χτυπά η καρδιά της γεωργικής παραγωγής της χώρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την ενεργή τους παρουσία οι Αντιπεριφερειάρχες κύριοι, Μπίλλης Απόστολος (υπεύθυνος αγροτικών θεμάτων) και Πινακάς Βασίλειος, ο Δ/ντης Πρωτογενούς τομέα κος Καλφούτζος Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Δεληγιάνννης Δημήτριος, ο Προϊστάμενος του τμήματος αγροτικών θεμάτων κος Διαμαντούλης και η Αντιδήμαρχος πρασίνου και καθαριότητας Δήμου Κιλελέρ κα Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη.

Από τη Σχολή συμμετείχαν επίσης οι: κα Σταυρούλα Αντωνοπούλου, Υπεύθυνη Διοικητικών Υποθέσεων του Perrotis College, κα Λίλα Ζήζουλα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Αποφοίτων ΑΓΣ και η κα Αθηνά Περιστεροπούλου, Επικεφαλής Επικοινωνίας ΑΓΣ.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X