ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διαγωνισμός ελληνικών τυριών με τη «σφραγίδα» του Perrotis College
12. 11. 2018

Με την επιστημονική επιμέλεια του Perrotis College διεξήχθη ο 2ος διαγωνισμός ελληνικών τυριών – οργανοληπτική αξιολόγηση, στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης γαλακτοκομίας - τυροκομίας Dairy Expo 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε 10 – 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, επίκουρη καθηγήτρια και υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων ήταν η επιστημονικά υπεύθυνη της διοργάνωσης ενώ στην ομάδα αξιολόγησης συμμετείχε και ο καθηγητής του Perrotis College κ. Νικόλαος Γκιζγκής.

Οι παραγωγοί είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με τα προϊόντα τους και να αξιολογηθούν μέσω γευστικών δοκιμών από την κριτική επιτροπή που απαρτίζονταν από ειδικούς και καταξιωμένους επιστήμονες με ειδίκευση στην γαλακτοκομία και τυροκομία αλλά και γνωστούς γευσιγνώστες όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να αναδείξει και να προβάλει την ποιότητα, τη διατροφική αξία και την γαστρονομική υπεροχή των ελληνικών τυριών. Συνολικά αξιολογήθηκαν 100 δείγματα από όλη την Ελλάδα.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X