ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διαδικτυακό εργαστήριο σταδιοδρομίας
14. 12. 2021
Το πώς να ξεχωρίζει για να διακριθεί ο κάθε υποψήφιος εργαζόμενος καθώς και τι πραγματικά αναζητούν οι εργοδότες στη σημερινή αγορά εργασίας, αποτέλεσαν τα αντικείμενα του διαδικτυακού εργαστηρίου σταδιοδρομίας που πραγματοποίησε το Perrotis College. 
 
Το θέμα παρουσίασε ο επαγγελματικός σύμβουλος σταδιοδρομίας, Νίκος Πρατσίδης, σε σπουδαστές και αποφοίτους που συμμετείχαν στο διαδικτυακό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου. Η ομιλία διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Perrotis College ως μέρος των δράσεων που γίνονται για να βοηθήσουν τους νέους να διευρύνουν τις γνώσεις και να  καλλιεργήσουν τις επαγγελματικές δεξιότητές τους, συμπληρώνοντας τις ακαδημαϊκές εμπειρίες που αποκτούν στο Κολλέγιο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος.
 
Ο κ. Πρατσίδης τόνισε ότι για να ξεχωρίσει κανείς σήμερα, πρέπει να είναι όχι μόνο καλός στο αντικείμενό του, αλλά να είναι «εξαιρετικός», με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, υποτροφίες, αριστεία, καθώς και να γνωρίζει περισσότερες από 2-3 γλώσσες στον κόσμο της παγκόσμιας αγοράς. Να γνωρίζει πώς να εφαρμόζει τις γνώσεις του και να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα που προκύπτουν στα διάφορα επαγγέλματα. Τόνισε την σημασία του "soft skills" που είναι πλέον απαραίτητα για την σημερινή αγορά εργασίας, δηλαδή δεξιότητες όπως η καλή επικοινωνία, δυνατότητα ομαδικής εργασίας, κριτική ανάλυση, να παίρνει κανείς "πρωτοβουλία", και προσαρμοστικότητα. «Συνεπώς, για να πετύχει ένας νέος στον εργασιακό τομέα της εποχής μας, πρέπει να έχει μια ιδιαίτερη, δυναμική προσωπικότητα και να ξέρει να πετυχαίνει άριστα αποτελέσματα στον τομέα του, προσφέροντας λύσεις στους εργοδότες και σύγχρονες βιομηχανίες», είπε.
 
Επαγγελματίας στον χώρο του Human Resources για πολλά χρόνια, διευθυντής της εταιρείας People@Work Hellas, οι ειδικότητες του κ. Πρατσίδη περιλαμβάνουν θέματα προσλήψεων, συμβουλευτική στρατηγικής σταδιοδρομίας, αξιολόγηση απόδοσης, ανάπτυξη διοίκησης, στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού και εκπαίδευση.
 
Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X