ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελιάς Krinos και ο φετινός διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου
15. 06. 2020

Υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελιάς Krinos και με τη συμμετοχή της καθηγήτριας του Perrotis College και ελαιογευσιγνώστριας Δρ. Κικής Ζηνοβιάδου στην κριτική επιτροπή πραγματοποιήθηκε από 11 έως 13 Ιουνίου στον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα, η αξιολόγηση των δειγμάτων για τον 5ο  Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου "Athena".

Τα 430 δείγματα, που τελικά εξετάστηκαν ξεπέρασαν κατά 70 τα περυσινά, ενώ φέτος συμμετείχαν για πρώτη φορά και έξι νέες χώρες: Αυστραλία, Κίνα, Βραζιλία, Κύπρος, Λίβανος και Αλγερία. Έτσι, το σύνολο των ξένων χωρών που συμμετείχαν ανέρχεται σε 16. Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου στη Λέσβο, αλλά τελικά μετατέθηκε για τον Ιούνιο στην Αθήνα, λόγω της πανδημίας. O διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου "Athena" οργανώνεται κάθε χρόνο σε μία διαφορετική ελαιοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας και αφορά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα απ’ όλο τον κόσμο. Ως καλεσμένοι αξιολογητές συμμετείχαν οι γνωστοί σεφ: Ντίνα Νικολάου, Γκίκας Ξενάκης, Πάνος Ιωαννίδης και Νίκος Θωμάς.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X