ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Με τη συμβολή του Perrotis College το πρόγραμμα «Συγκομιδή της ελιάς» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
18. 11. 2021

Στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης, το Perrotis College συμμετείχε σε πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία μαθητών με το δένδρο και τα προϊόντα της ελιάς, το οποίο υλοποιήθηκε από τους Φίλους και Υποστηρικτές του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φ& Υ ΚΠΙΣΝ).

Αφορούσε την πρόσκληση μαθητών για να παρακολουθήσουν την συγκομιδή των καρπών από τα ελαιόδεντρα του πάρκου του Ιδρύματος και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για τη επεξεργασία των καρπών και την παραγωγή ελαιολάδου, τη σημασία του ελαιολάδου τόσο στην διατροφή του ανθρώπου όσο και στην οικονομία της χώρας και τέλος να μάθουν πώς να επιλέγουν το καλύτερο ελαιόλαδο σε συνδυασμό με γευστική δοκιμή ελαιολάδου. Απώτερος σκοπός του προγράμματος ήταν η επαφή νέων ανθρώπων με τη φύση και την εκπαίδευση τους αξιοποιώντας το πάρκο του Ιδρύματος.

Ο καθηγητές του Perrotis College, Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου και Δρ. Τρύφων Αδαμίδης, ανέλαβαν  την  παραγωγή συνοπτικού πληροφοριακού υλικού, το οποίο διανεμήθηκε στα σχολεία και στις αρχές Νοεμβρίου παρουσίασαν σε 100 μαθητές του Δήμου Καλλιθέας Αττικής το πρόγραμμα σχετικά με το ελαιόλαδο προσφέροντας γνώσεις και δημιουργώντας εμπειρίες και αναμνήσεις.

Με το πρόγραμμα «Συγκομιδή της ελιάς» οι Φίλοι & Υποστηρικτές Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φ&Υ ΚΠΙΣΝ) φιλοδοξούν να προσφέρουν σε μαθητές και μαθήτριες που ζουν στην πόλη, τη δυνατότητα μιας πρωτόγνωρης, βιωματικής εμπειρίας αειφορίας, προστασίας, αλλά και ορθής διαχείρισης του περιβάλλοντος, που συνδέεται άρρηκτα με την οικονομική πραγματικότητα του τόπου μας και τα επόμενα χρόνια να γίνει δυνατό να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι νέοι και νέες. Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί τα επόμενα χρόνια, ώστε να αφορά περισσότερα παιδιά από σχολεία της περιοχής και του ευρύτερου αστικού ιστού.

 

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X