ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή του Perrotis College στη «Βραδιά του ερευνητή 2022»
06. 10. 2022

Ένα από τα πολλά ερευνητικά πρότζεκτ του Perrotis College παρουσιάστηκε στη «Βραδιά του ερευνητή 2022», από τους καθηγητές Δρ. Χρήστο Βασιλικιώτη και Δρ. Γεώργιο Φυτιάνο και τη σπουδάστρια Ελπίδα Πίστη Σωτηράκου.

Οι επισκέπτες, και ιδιαίτερα τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία μέσω βιωματικής δράσης να γνωρίσουν την κομποστοποίηση με γαιοσκώληκες και τον ρόλο της στην αειφορική διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων. Οι γαιοσκώληκες αποτελούν μία εξαίρετη μηχανή επεξεργασίας και βιο-αποικοδόμησης διαφόρων δύσκολα αποικοδομήσιμων υλικών εξασφαλίζοντας την αξιοποίησή τους υπό μορφή οργανικού λιπάσματος και βελτιωτικού του εδάφους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υπό το συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Επισκέπτες κάθε ηλικίας, γνώρισαν από κοντά τους ερευνητές, συνομίλησαν μαζί τους, έθεσαν τα ερωτήματά τους και ενημερώθηκαν για την τεχνολογική έρευνα, έχοντας την ευκαιρία να συμμετάσχουν και οι ίδιοι σε ενδιαφέροντα επιστημονικά πειράματα αλληλεπίδρασης.

Τη «Βραδιά του ερευνητή» τίμησε με την παρουσία του και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την εκδήλωση και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η διάχυση των επιστημονικών επιτευγμάτων, ενθαρρύνοντας τη συνέχιση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και την επόμενη χρονιά. Σε μία διοργάνωση γεμάτη από τεχνολογικά επιτεύγματα και εντυπωσιακά πειράματα, επετεύχθη ο πραγματικός στόχος της εκδήλωσης που δεν είναι άλλος από την επαφή και γνωριμία του κόσμου με το πλούσιο επιστημονικό έργο των ερευνητών αλλά και τη σπουδαία προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, προκειμένου όλο και περισσότεροι νέοι να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X