ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Πρακτική και έρευνα στο Perrotis College από δύο Αμερικανίδες φοιτήτριες
08. 11. 2022

H Shannon Mc Amis κατάγεται από το Tempa της Florida των Η.Π.Α. και διενεργεί τη διαδακτορική διατριβή της στη φυτοπαθολογία. Η Ana Casas από το Beeville του Texas των Η.Π.Α. είναι απόφοιτη μεταπτυχιακού προγράμματος του TEXAS A&M. Και οι δύο επέλεξαν να έρθουν στο Perrotis College. Η Shannon Mc Amis εργάζεται πάνω στη διδακτορική διατριβή της και η Ana Casas κάνει πρακτική στο γραφείο του προγράμματος StudyAbroad. Οι δύο φοιτήτριες ενισχύουν το αποτύπωμα των Η.Π.Α. στο Perrotis College, συμβάλλουν στην εξωστρέφειά του και διεθνοποιούν ακόμη περισσότερο το Ίδρυμα.

«Η επαφή μου με το Perrotis College έγινε μέσω μίας καθηγήτριας μου στο University of Florida, η οποία είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα Study Abroad. Θεώρησα μεγάλη ευκαιρία να έρθω στο Perrotis College για να κάνω έρευνα, η οποία θα προσμετρηθεί στο διδακτορικό μου πάνω στη φυτοπαθολογία. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη με το επίπεδο των καθηγητών του Perrotis College, τη μέθοδο διδασκαλίας, τις εγκαταστάσεις και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια», τόνισε. Προσέθεσε πως δεν μετάνιωσε για την επιλογή της, αν και αναχωρώντας από τις Η.Π.Α., δεν ήξερε τι θα συναντήσει στην Ελλάδα. «Όλοι στο Perrotis College είναι πολύ φιλικοί. Η προσαρμογή μου ήταν πολύ εύκολη. Μπαίνω στην αίθουσα με την ιδιότητα της βοηθού καθηγητή και πραγματικά απολαμβάνω κάθε στιγμή», είπε. Φυσικά, δηλώνει εντυπωσιασμένη από το ελληνικό φαγητό, την κουλτούρα και τη φύση, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα… κυδώνια, τα οποία δεν καλλιεργούνται στον τόπο καταγωγής της. «Η συμβολή της στα μαθήματα είναι σημαντική. Χαιρόμαστε που την έχουμε κοντά μας. Είναι η πρώτη φοιτήτρια από τις Η.Π.Α. που έρχεται στο Perrotis College στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της», υπογράμμισε ο καθηγητής του Perrotis College, Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης.

Για την Ana Casas είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται στο Perrotis College. «Η πρώτη ήταν τον περασμένο Απρίλιο για το Διεθνές Συνέδριο ΑΙΑΕΕ 2022. Για να το πω με απλά λόγια: εντυπωσιάστηκα! Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι θέλω να εργαστώ στο Perrotis College. Σε οποιαδήποτε τμήμα. Ακολουθούσαν επαφές με τους αρμόδιους και τελικά βρέθηκα να εργάζομαι στο πρόγραμμα Study Abroad του Perrotis College, με αρμοδιότητα το marketing επικοινωνίας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εγγραφές», τόνισε. Είναι τόσο ενθουσιασμένη, που θα ήθελε να παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο. Δυστυχώς, δεν μπορεί λόγω υποχρεώσεων της στις Η.Π.Α.. Η Ana Casas, είναι κάτοχος προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος από το πανεπιστήμιο TEXAS A&M. Είναι σίγουρη πως θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Άλλωστε, δηλώνει πολυταξιδεμένη καθώς στα 24 χρόνια της έχει ήδη αλλάξει τέσσερις φορές διαβατήριο λόγω… πληρότητας! «Είναι χαρά που την έχουμε κοντά μας. Η παρουσία της είναι μέρος των πρωτοβουλιών για ενίσχυση του αμερικανικού προφίλ του Ιδρύματος. Άλλωστε, στρατηγικός στόχος του Perrotis College είναι η βελτίωση και η αύξηση της αμερικανικής ταυτότητάς του», τόνισε το στέλεχος του προγράμματος Study Abroad, Ελένη Γιαρένη.

Οι δύο φοιτήτριες αναχωρούν για την πατρίδα τους στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X