ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Οι δεξιότητες για την πράσινη και δίκαιη μετάβαση της ΕΕ, στο επίκεντρο εκδήλωσης του Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας
14. 05. 2021

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε την Μεγ.Τετάρτη 28 Απριλίου το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, με φορέα υποδοχής το Perrotis College, καθώς στο επίκεντρο της βρέθηκαν οι δεξιότητες για την πράσινη και δίκαιη μετάβαση της ΕΕ.

Η αν.καθηγήτρια του Εθνικού – Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Λιαράκου, ο αν. καθηγητής του Perrotis College Δρ. Χρ.Βασιλικιώτης και οι υπεύθυνη Επικοινωνίας του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes, Λ.Παπαδράγκα, κάτω από τον συντονισμό της δημοσιογράφου, Μελ.Κατσιφάρα, παρουσίασαν τις απόψεις τους σχετικά με το ενδιαφέρον πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε ΕΔΩ την εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει δεσμευτεί να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050 κι έχει εναρμονίσει όλες τις πολιτικές της με τον συγκεκριμένο στόχο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μετάβασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη δημιουργία του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης ως μέρος του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για τη χρηματοδότηση δράσεων για το κλίμα, ύψους 1 τρισ. ευρώ.  Μεταξύ άλλων, θα χρηματοδοτήσει τις ενισχύσεις για την αναζήτηση εργασίας, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση, καθώς και την ενεργή ένταξη των εργαζομένων και των ατόμων που αναζητούν εργασία σε μια μεταβαλλόμενη οικονομία. Επίσης, θα στηρίξει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τα εκκολαπτήρια επιχειρήσεων και τα ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και τις επενδύσεις σε νέες ενεργειακές τεχνολογίες, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και βιώσιμη τοπική κινητικότητα.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X