ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δράσεις στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος
09. 06. 2019

Στη δημιουργία αστικού λαχανόκηπου για τις ανάγκες του νέου κέντρου προστασίας ανηλίκων του “Φάρου του Κόσμου” συνέδραμαν το Perrotis College-Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, ενώ το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας (με φορέα υποδοχής την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Perrotis College) συμμετείχε σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στους Κήπους του Πασά.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 9 Ιουνίου το Perrotis College συμμετείχε σε δράση της ΕΥΑΘ, για την σύσταση αστικού λαχανόκηπου για τους μικρούς Ρομά στο νέο κέντρο προστασίας ανηλίκων του “Φάρου του Κόσμου”, στον Δενδροπόταμο. Χάρισε δενδρύλλια ελιάς, λουλούδια, υλικά και… πολλή εργασία συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επιτυχία της πρωτοβουλίας. «Η ΕΥΑΘ έδωσε ένα σύνθημα: να κάνουμε πράσινο τον "Φάρο". Μια γιορτή που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό με τη συμμετοχή της εταιρείας στο χτίσιμο του καινούριου σπιτιού των παιδιών, δωρίζοντάς μας την επέκταση του δικτύου ύδρευσης κι αποχέτευσης, ολοκληρώθηκε σήμερα με τη φύτευση κηπευτικών και οπωροφόρων δέντρων στον χώρο. Κάθε φορά που θα κόβουμε ένα φρούτο ή θα μαζεύουμε μια σαλάτα, θα θυμόμαστε τους φίλους μας στην ΕΥΑΘ, που έχουμε πλέον εντάξει στη μεγάλη οικογένεια του "Φάρου”, επισήμανε η “ψυχή” του κέντρου, ο πατέρας Αθηναγόρας. Ο αν.υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, που εξήγησε στα παιδιά του “Φάρου” τι σημαίνει κλιματική αλλαγή και κυρίως τι σημαίνει “αλλάζω τη ζωή μου για το περιβάλλον”, εξήρε την πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ για δενδροφύτευση “σε μια περιοχή με σημαντικές περιβαλλοντικές ανάγκες”.  “Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει το νέο 'σπίτι' του πατέρα Αθηναγόρα, μια πρωτοβουλία συμβολική για την ανάγκη να δυναμώσει η προσπάθεια αναβάθμισης των δυτικών περιοχών της Θεσσαλονίκης, ώστε να επιτευχθεί κάποτε η ισομερής ανάπτυξη όλου του  Πολεοδομικού”, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης. Να σημειωθεί ότι τα δέντρα ήταν προσφορά του τμήματος Δασολογίας του ΑΠΘ και τα λαχανικά πρόσφεραν τα Σπορόφυτα Βασιλικών (Ν. Αλεξίου).

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, η Χ.Α.Ν.Θ, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας», το 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου ΓΕΛ, συνδιοργάνωσαν, με την υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά.

Η γιορτή περιελάμβανε ξενάγηση στο πάρκο από την ΕΛΛΕΤ, ενημέρωση για την πλαστική ρύπανση και το παιχνίδι “η Ευρώπη είναι θέμα αξιών” από το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας (Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Perrotis College), γυμναστική και χορό από τη Χ.Α.Ν.Θ. και Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς, μουσική από την ορχήστρα του 7ου ΓΕΛ, δενδροφύτευση από το Δήμο Θεσσαλονίκης και πολλές εκπλήξεις και δώρα. Μια πραγματικά όμορφη γιορτή στην τρίτη δημοτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης που συνδύασε αρμονικά τα στοιχεία μνήμης και πολιτισμού του πάρκου, παραδοσιακά ακούσματα της πόλης με τις σύγχρονες εξελίξεις και προκλήσεις για την κοινωνία και το περιβάλλον.  Ο βασικός στόχος των συνδιοργανωτών ήταν να αποδοθεί το πάρκο στους περιοίκους και όλους τους Θεσσαλονικείς πράσινο, φροντισμένο και καθαρό. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Αθανάσιος Παππάς και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωσταντίνος Ζέρβας.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X