ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμετοχή του Perrotis College στο 3ο Μεσογειακό Θερινό Σχολείο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη Βιοοικονομία
11. 09. 2021

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών να καταστεί κέντρο για θέματα που σχετίζονται με την «Κυκλική Οικονομία και την Κλιματική Αλλαγή», το Perrotis College συνδιοργανώνει τα τελευταία τρία χρόνια σε συνεργασία με το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θερινό Σχολείο (Summer School) για τη “Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη Βιοοικονομία”. Φέτος, πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου με συνδιοργανωτές το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το European Community of Practice for Bioeconomy. Στόχος του, να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας και των θεσμικών παραγόντων στους τομείς της κυκλικής βιοοικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Επιπρόσθετα, ένας ακόμη στόχος, ήταν η εξοικείωση των σπουδαστών με τις τρέχουσες τάσεις της Κυκλικής Βιοοικονομίας και η ενθάρρυνσή τους να τις εφαρμόσουν στην πράξη στις τοπικές τους κοινωνίες.

Ακαδημαϊκοί, νέοι ερευνητές και σπουδαστές (μεταπτυχιακού και μεταδιδακτορικού επιπέδου) είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ερεύνα  τους σε θέματα που αφορούν στη βιοοικονομία, την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη γενικότερα. Φέτος υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών, με 170 εγγραφές από 20 χώρες από τον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία.  Από την πλευρά του Perrotis College, παρουσίασαν οι Κ.Ρότσιος, Κ. Ζηνοβιαδου, Χ. Βασιλικιώτης, Α. Γκέρτσης και Τ. Αδαμίδης.

Τέλος σκοπός είναι το επόμενο Summer School να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, το φθινόπωρο του 2022 στις εγκαταστάσεις του Perrotis College στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.                  

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X