ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Παρουσίαση στελεχών του Perrotis College σε εκδήλωση του προγράμματος Artolio
24. 02. 2021

Τη σημερινή εικόνα του τομέα του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς στην κεντρική Μακεδονία, καθώς και το έργο του Κέντρου Ελιάς Krinos, παρουσίασαν στελέχη του Perrotis College κατά τη διάρκεια συμμετοχής τους σε τριήμερη διαδικτυακή εκδήλωση του προγράμματος Artolio.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καθηγητές του Perrotis College, Κωνσταντίνος Ρότσιος, Αθανάσιος Γκέρτσης, Κική Ζινοβιάδου και Χάρης Σπυρόπουλος, καθώς και η συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Κατερίνα Ρουμελιώτη, ενημερώθηκαν για αντίστοιχες εξελίξεις στις χώρες και περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Μεταξύ των θεματικών που αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν ήταν η χρήση της τεχνολογίας και οι επιπτώσεις της στα τρόφιμα, την υγεία και γενικότερα τον πλανήτη.

Επιπροσθέτως, οι καθηγητές επιμορφώθηκαν σε τεχνικές εκπαίδευσης των παραγωγών του κλάδου και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας στον κλάδο. Τέλος, συμμετείχαν στον «Μαραθώνιο των Επεξεργασμένων Τροφίμων». Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι συμμετέχοντες καθηγητές εκπροσωπούν όλες τις προσφερόμενες ειδικότητες του Perrotis College και πιο συγκεκριμένα, την παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία στον αγροδιατροφικό τομέα.

Το Artolio, διάρκειας τριών ετών, υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC Med για τη διασυνοριακή συνεργασία στη Μεσόγειο, χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και έχει στόχο την εφαρμογή καινοτόμων, αναπτυξιακών μέτρων που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ποιότητας παραγωγής του ελαιολάδου.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X