ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκδήλωση στα Γρεβενά για τον αγροδιατροφικό τομέα
22. 05. 2024

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Perrotis Colllege της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με το τμήμα Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας,  διοργανώθηκε ημερίδα στα Γρεβενά με αντικείμενο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του αγροδιατροφικού τομέα. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Γρεβενών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Γρεβενών.

Καταξιωμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, ανέλυσαν την κατεύθυνση του αγροδιατροφικού τομέα λαμβάνοντας υπόψη κρίσιμους παράγοντες όπως η:

•     κλιματική αλλαγή και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζει την επάρκεια και την ασφάλεια των τροφίμων,

•     αύξηση της παραγωγικότητας και η τροφοδότηση ενός αυξανόμενου πληθυσμού με βιώσιμες πρακτικές και σεβασμό προς το περιβάλλον.

•     αειφορία και η υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, όπως η βιολογική καλλιέργεια και η κυκλική οικονομία

•     γήρανση του αγροτικού πληθυσμού και η έλλειψη νέων αγροτών που θέτει σε κίνδυνο τη διαδοχή και απαιτεί κίνητρα και προγράμματα εκπαίδευσης.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν και οι ευκαιρίες στον αγροδιατροφικό τομέα, οι οποίες –μεταξύ άλλων- σχετίζονται με την αύξηση της ζήτησης για υγιεινά τρόφιμα, την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, την επέκταση σε νέες αγορές και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

Πλέον, έχει γίνει αποδεκτό ότι η αντιμετώπιση των προκλήσεων και η αξιοποίηση των ευκαιριών στον αγροδιατροφικό τομέα απαιτούν συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, αγροτών, επιχειρήσεων, εκπαιδευτικών φορέων, ερευνητικών κέντρων και καταναλωτών. Η υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων και η στροφή προς βιώσιμες πρακτικές είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση ενός ασφαλούς και υγιεινού τροφικού συστήματος για το μέλλον.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X