ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Στέργιος Δαρμουσλής, τάξη ΑΓΣ 2016 και τάξη Perrotis College 2021
06. 04. 2022

Σκοπεύει να αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής εξαγωγικής εταιρείας οστρακοειδών. Το 2016 αποφοίτησε από το Επαγγελματικό Λύκειο της ΑΓΣ και συνέχισε στο Perrotis College, από το οποίο αποφοίτησε πέρυσι. Ο Στέργιος Δαρμουσλής αποτελεί ένα ακόμη επιτυχημένο παράδειγμα αποφοίτου, ο οποίος με εφόδια τις γνώσεις που έλαβε στη Σχολή, έχει ήδη «ανοίξει τα φτερά του» με στόχο την κατάκτηση της κορυφής.

Πρόσφατα, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης στα Κύμινα Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, η Υπεύθυνη του Γραφείου Αποφοίτων και του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων Λίλα Ζήζουλα και το στέλεχος του Γραφείου Άννα Σαββέλη. Οι εκπρόσωποι της Σχολής συναντήθηκαν με μέλη της οικογένειας Δαρμουσλή και έμαθαν για τον τρόπο παραγωγής, συσκευασίας και εμπορίας των οστρακοειδών και, κυρίως, των μυδιών που εξάγονται αποκλειστικά στην Ιταλία. Η παραγωγή της εταιρείας αγγίζει τους 3.000 τόνους τον χρόνο, ενώ προμηθεύεται από συνεργάτες άλλους τόσους.

«Μου άρεσε από μικρός να ασχολούμαι με τη γη. Θυμάμαι πως από ηλικία εννέα ετών δημιουργούσα τον δικό μου μπαχτσέ στο χωριό, με τα απαραίτητα λαχανικά. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, οικογενειακοί φίλοι – οι οποίοι ήταν απόφοιτοι της ΑΓΣ – πρότειναν στον πατέρα μου να με στείλει στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σχολής. Εγώ χοροπήδησα από τη χαρά μου. Ήταν ό,τι ονειρευόμουν. Ο πατέρας συμφώνησε και έτσι βρέθηκα στο campus», είπε. Χαρακτηρίζει «οικογένεια» την κοινότητα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και παραδέχεται ότι το αγαπημένο μέρος του ήταν το οικοτροφείο αρρένων, όπου χαλάρωνε με τους συμμαθητές του, ενώ αγαπημένο μάθημά του ήταν η τεχνολογία τροφίμων.

«Αποφοίτησα από το ΕΠΑΛ το 2016. Έδωσα εξετάσεις στην Ιταλία και πέρασα σε δημόσιο πανεπιστήμιο του Μπάρι, όπου ήθελα να σπουδάσω τεχνολογία τροφίμων. Όμως, απογοητεύτηκα από το επίπεδο και τον τρόπο λειτουργίας. Λίγους μήνες αργότερα, επέστρεψα στην Ελλάδα, πήγα στο στρατό και παράλληλα άρχισα εντατικά μαθήματα αγγλικών. Όταν απολύθηκα, γράφτηκα στο προπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων» του Perrotis College, από όπου αποφοίτησα πέρυσι», πρόσθεσε. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε σημαντικό ερευνητικό έργο που πραγματοποιήθηκε στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Perrotis College και αφορούσε τα αφυδατωμένα μύδια, το οποίο μάλιστα είχε και δημοσιογραφική προβολή.

«Τα χρόνια που πέρασα στη Σχολή ως μαθητής και σπουδαστής, ήταν τα καλύτερα της ζωή μου. Μάθαμε πράγματα, αποκτήσαμε εμπειρίες, διαμορφώσαμε χαρακτήρα. Και αυτά δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Και πάντα μιλάω με αγάπη για τη Σχολή στους εφήβους, καλώντας τους να γίνουν μαθητές της», κατέληξε.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες
X