Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πρακτικών και εμπειριών γύρω από την ελιά, καθώς και η γνωριμία με τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου τόσο για τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον, βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών του 2ου διεθνούς συνεδρίου ελαιόλαδου, στο οποίο συμμετείχε η Dean του Perrotis College, Δρ. Κική Ζηνοβιάδου. Συγκέντρωσε κορυφαίους επιστήμονες, επιχειρηματίες, ειδικούς του κλάδου, παραγωγούς, διακεκριμένους σεφ και λάτρεις του ελαιόλαδου από όλη τη γη, οι οποίοι αντάλλαξαν γνώσεις, εμπειρίες και καινοτόμες ιδέες.
Η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου παρουσίασε έρευνα με θέμα «Διερευνώντας την επίδραση των υλικών συσκευασίας και της ποικιλίας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο πλουτοπαραγωγικά χωριά της Λέσβου, τον Παπάδο Γέρας, στο μουσείο-Ελαιοτριβείο Βρανά και επικεντρώθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στον πολιτισμό της ελιάς, την υγεία, τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον, τη γαστρονομία, την οικονομία και τον ελαιοτουρισμό.