ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στέλιος Κουσιδώνης, τάξη 2020
30. 10. 2024

Μια διακεκριμένη ελληνική εταιρεία ελαιολάδου, την Oleia, η οποία είναι αφιερωμένη στην παραγωγή και παράδοση ελαιολάδου υψηλής ποιότητας από τα ηλιόλουστα χωράφια του Κιλκίς, έστησε κυριολεκτικά από το μηδέν, ο απόφοιτος του PerrotisCollege, Στέλιος Κουσιδώνης (τάξη 2020). Αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα επιτυχημένου αποφοίτου, αποδεικνύοντας ότι όποιος έχει όραμα και στοχοπροσήλωση, μπορεί να διαπρέψει.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης και θεωρούσε πάντα τον εαυτό του «παιδί της πόλης». Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφερε να περάσει στο τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος  του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Ωστόσο, όταν άρχισαν τα μαθήματα απογοητεύτηκα πολύ. Δεν ήταν αυτό που περίμενα. Πολλή θεωρία, γενικά μαθήματα και καθόλου πράξη. Δεν μου ταίριαξε η λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου. Και έτσι πολύ απλά, σταμάτησα. Οι γονείς μου έδειξαν μεγάλη κατανόηση στην απόφασή μου και με στήριξαν», λέει με ειλικρίνεια. Αμέσως μετά γράφτηκε στο προπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων», του PerrotisCollege. «Ήταν ό,τι είχα φανταστεί για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τα μαθήματα ήταν θεωρητικά και πρακτικά. Το εκπαιδευτικό προσωπικό ήταν εξειδικευμένο, οι εγκαταστάσεις υπερσύγχρονες, οι παραδόσεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και ήμουν σίγουρος ότι έπαιρνα τη σωστή γνώση από τους σωστούς ανθρώπους», προσέθεσε. Όπως λέει απόλαυσε τα χρόνια των σπουδών του – με μερική υποτροφία – στο PerrotisCollege και τη ζωή στη σπουδαστική εστία «Αλίκη Περρωτή».

Αποφοίτησε το 2020 και άρχισε να εργάζεται σε εταιρείες τροφίμων, φτάνοντας ακόμη και σε υψηλές θέσεις. Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει κάτι δικό του και να μην συνεχίσει ως υπάλληλος. «Η πτυχιακή μου εργασία στο PerrotisCollegeσχετίζονταν με το ελαιόλαδο. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω όλες τις γνώσεις που αποκόμισα από το Perrotisκαι να ασχοληθώ με τις ελιές και έτσι δημιούργησα την Oleia», είπε. Μετά από αρκετές δυσκολίες, ο Στέλιος Κουσιδώνης ήταν ο πρώτος στο νομό Κιλκίς που προχώρησε σε οργανωμένη, αρδευόμενη, γραμμική καλλιέργεια υπέρπυκνης φύτευσης αρμπεκίνας!

«Στο συγκεκριμένο χωράφι έχω φυτέψει 2.020 ελιές. Ταυτόχρονα, έχω ενοικιάσει χωράφια με άλλα 3.500 δέντρα αρμπεκίνα και 2.500 ελαιόδεντρα ελληνικών ποικιλιών. Το αγουρέλαιο μας είναι έξτρα παρθένο, καθώς η οξύτητά του είναι μόλις 0,18!», τονίζει. Η φετινή του παραγωγή ήταν δύο τόνοι, ενώ εκτιμά ότι το 2025, η παραγωγή θα εκτιναχθεί στους 15 τόνους ελαιόλαδου! «Σκέφτομαι να διαθέσω μόλις τέσσερις κωδικούς. Και αυτούς μόνο για το εξωτερικό, κατόπιν παραγγελίας. Ήδη είμαστε σε επαφές και επικοινωνία με επιχειρήσεις και εμπόρους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον Καναδά, τις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία», υπογράμμισε και τόνισε ότι μέσω της εταιρείας προσπαθεί να φέρει τη γεύση της Μεσογείου στα τραπέζια όλου του κόσμου, προωθώντας τη σύνδεση μεταξύ της γης και των καταναλωτών παγκοσμίως. «Η δέσμευσή μας στην αριστεία, οι παραδοσιακές μέθοδοι καλλιέργειας και το πάθος μας για την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού ελαιολάδου μας ξεχωρίζουν ως προμηθευτή προϊόντων κορυφαίας ποιότητας. Τα ελαιόδεντρά μας φροντίζονται προσεκτικά, χρησιμοποιώντας βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον και εξασφαλίζουν τη μακροζωία των ελαιώνων μας. Διαλέγουμε τις ελιές μας στο αποκορύφωμα της ωρίμανσης και υποβάλλονται σε ψυχρή έκθλιψη μέσα σε λίγες ώρες από τη συγκομιδή, ώστε να διατηρούνται οι φυσικές γεύσεις, τα αρώματα και τα θρεπτικά τους οφέλη», κατέληξε.

Perrotis College on Facebook Perrotis College on Youtube Perrotis College on Flickr Perrotis College on Instagram Perrotis College on Linkedin
 
© 2017-23 Perrotis College
X
Ζητήστε πληροφορίες