Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της 5ης οργανοληπτικής αξιολόγησης ελληνικών τυριών και της 1ης αξιολόγησης ελληνικού γιαουρτιού, ήταν η Dean του Perrotis College, Δρ. Κική Ζηνοβιάδου. Οι αξιολογήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 7ης έκθεσης DAIRY EXPO 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να αναδείξει και να προβάλει την ποιότητα, τη διατροφική αξία και τη γαστρονομική υπεροχή των ελληνικών τυριών και του ελληνικού γιαουρτιού και πραγματοποιείται κάθε φορά με την επιστημονική επιμέλεια του Perrotis College. Συνολικά, αξιολογήθηκαν περισσότερα από 50 προϊόντα.